آشپزی و تغذیه

خرما و گردو | 5 خاصیت معجزه آسای مصرف خرما همراه گردو

گردو آجیل بسیار ارزشمندی است و منبعی غنی از پروتئین، فیبر، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است. خرما همچنین میوه ای سرشار از فیبر، ویتامین های گروه B و مواد معدنی است که برای بدن بسیار مفید است. ترکیب این دو ماده غذایی ارزش غذایی و انرژی بسیار بالایی دارد که می تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند.

خواص خرما با گردو

از مهمترین فواید خوردن خرما با گردو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند

مطالعات نشان می دهد که گردو و خرما سرشار از فیبر هستند و خوردن همزمان آن ها می تواند برای افراد مبتلا به بیماری های گوارشی مانند بی حالی روده مفید باشد و به درمان یبوست کمک کند.

خوردن خرما به کاهش غلظت آمونیاک در مدفوع و در نتیجه سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. استفاده از گردو در رژیم غذایی نیز به افزایش تولید باکتری های مفید روده کمک می کند و سیستم گوارشی سالم را تضمین می کند.

2- کاهش آسیب سلول های بدن

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که فرآیند اکسیداسیون را مهار کرده و رادیکال های آزاد خطرناکی را که توانایی آسیب رساندن به سلول های سالم بدن را دارند از بین می برند. گردو و خرما سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک، اسید لاکتیک و توکوفرول ها هستند. این ویژگی به خوردن خرما و گردو برای بهبود سلامت قلب و مغز و پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان و دیابت کمک می کند.

3- بهبود اختلالات عصبی

بیماری آلزایمر یکی از شایع‌ترین بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی است که در اثر افزایش سیتوکین‌های التهابی مانند اینترلوکین ۶ (IL-6) ایجاد می‌شود. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم خرما در رژیم غذایی می تواند به کاهش بروز بیماری های مخرب مغز مانند بیماری آلزایمر کمک کند. وجود اسیدهای چرب غیراشباع مانند امگا 3 و ویتامین E در گردو نیز به کاهش التهاب در مغز کمک می کند و از نورون ها در برابر بیماری هایی مانند آلزایمر محافظت می کند.

استفاده از گردو و خرما در کاهش ناراحتی های عصبی و مشکلاتی مانند اضطراب و تنش و افزایش بهره هوشی بسیار مفید است. مطالعات نشان می دهد افرادی که خرما و گردو را در برنامه غذایی خود قرار می دهند، توانایی یادگیری و حافظه بهتری دارند.

4- در دوران بارداری مفید است

استفاده از خرما در دوران بارداری، به دلیل ترکیبات منحصر به فردش، اثراتی شبیه اکسی توسین دارد و می تواند به انقباضات سالم زایمان کمک کند و زایمان را تسهیل کند. گردو همچنین سرشار از امگا 3 است و مصرف آن در افزایش هوش جنین نقش دارد. به مادران باردار توصیه می شود که گردو و خرما را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

خواص گردو و عسل ۲

5- خاصیت ضد سرطانی

یکی دیگر از فواید منحصر به فرد خرما و گردو خاصیت ضد سرطانی آنهاست. محققان دریافته اند که خرما سرشار از بتا دی گلوکان است که خواص ضد توموری بالایی دارد. ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوان موجود در خرما نیز از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

گردو خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان از جمله سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ را کاهش می دهد. گردو سرشار از پلی فنول های الیگاتانین است که توسط میکروبیوم روده به اورولیتین تبدیل می شود و به محافظت در برابر سرطان روده کمک می کند. این ترکیب به دلیل خواص هورمون مانندی که دارد، خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات را کاهش می دهد.

6- کنترل قند خون در بیماران دیابتی

دیابت یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در سراسر جهان است و رژیم غذایی سالم می تواند به درمان آن کمک کند. مطالعات نشان می دهد که خرما توانایی افزایش تولید انسولین را دارد و می تواند به کاهش جذب گلوکز در روده کمک کند. مطالعات دیگر نشان می دهد که خوردن گردو می تواند به کاهش قند خون ناشتا و کاهش قند خون کمک کند. بنابراین به افراد دیابتی توصیه می شود از این دو محرک در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

خرما به دلیل دارا بودن قند باید به مقدار متعادل در رژیم غذایی بیماران دیابتی گنجانده شود.

7- از سلامت استخوان ها اطمینان حاصل کنید

خرما و گردو سرشار از ریز مغذی‌هایی مانند سلنیوم، منگنز، مس، روی، آهن و منیزیم هستند که به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کنند. استفاده از این دو ماده غذایی در رژیم غذایی می تواند به پیشگیری از بیماری های استخوانی مانند پوکی استخوان کمک کند.

8- بهبود فشار خون

یکی دیگر از فواید ترکیب خرما و گردو برای بدن کمک به کاهش فشار خون است. مطالعات نشان می دهد خرما سرشار از پتاسیم و سدیم کمی است، بنابراین می تواند به محافظت در برابر فشار خون بالا کمک کند. همچنین برخی مطالعات نشان داده است که استفاده از آجیل به ویژه گردو در رژیم غذایی در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک موثر است.

9- کمک به سلامت پوست و مو

استفاده از خرما و گردو برای سلامت پوست و مو بسیار مفید است. ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان موجود در گردو و خرما می‌تواند نیاز سلول‌های پوست به مواد مغذی را تامین کند، به بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک کرده و از پیری زودرس پوست جلوگیری کند.

خرما و گردو سرشار از آهن هستند که باعث افزایش جریان خون در پوست سر و جلوگیری از ریزش مو می شود. استفاده موضعی از روغن های آجیل و خرما نیز برای موهای درخشان و سالم توصیه می شود.

نتیجه

با توجه به ارزش غذایی بالای گردو و خرما، استفاده از این دو ترکیب در رژیم غذایی فواید زیادی برای سلامت بدن دارد و به افراد در گروه های سنی مختلف توصیه می شود از این مقوی در برنامه غذایی خود استفاده کنند.

مصرف خرما برای افراد دیابتی و گردو برای افراد مبتلا به آلرژی غذایی یا بیماری های کبدی و کلیوی بر اساس توصیه متخصصان تغذیه مصرف شود. این دو نوع غذا نیز به دلیل پرکالری بودن باید در حد اعتدال مصرف شوند در غیر این صورت باعث افزایش وزن و چاقی می شوند.

اگر در حال حاضر خرما یا گردو خوبی ندارید، می توانید آنها را از دراکام خریداری کنید. ما در دراکام هم خرما و هم گردو داریم و شما می توانید با مراجعه به صفحه محصول مورد نظر در منوی بالا هر یک از این محصولات را با توجه به سلیقه و نیاز خود سفارش دهید. برای شناسایی این خرما و آجیل، محصولات بسیاری از تولیدکنندگان مختلف را آزمایش کردیم و بهترین نمونه از آنها را برای ارائه به شما انتخاب کردیم. بعد از مرغوبیت گردو و خرما خیالتان راحت باشد.

برای خرید بهبهان کباب گردو یا خرما کافیست روی تصویر زیر که میخواهید به صفحه محصول مربوطه هدایت کنید کلیک کنید و پس از کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصول اقدام به خرید نمایید.

کباب خرما 1

خرما کباب شکم سالار بهبهان

منابع:

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Healthline.com

ncbi.nlm.nih.gov

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا