آشپزی و تغذیه

خواص روغن کنجد و روغن ارده کنجد

آیا روغن کنجد همانطور که تبلیغ می شود فواید زیادی دارد؟

آیا می توان از روغن کنجد در هر شرایطی و در تهیه هر نوع غذایی استفاده کرد؟

در این مقاله قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم.

روغن کنجد یک روغن خوراکی است که از دانه های کنجد تهیه می شود. این روغن علاوه بر کاربردهای آشپزی ، در صنایع آرایشی و دارویی نیز استفاده می شود. روغن کنجد دارای نقطه دود کمی است و به دلیل آزاد شدن ترکیبات سرطان زا برای سرخ کردن غذا بسیار مناسب نیست. روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب ، ویتامین ها و مواد معدنی است که کاربردهای زیادی در بهبود سلامت افراد دارد.

هر چهارم فنجان روغن کنجد حاوی حدود 75/6 گرم چربی اشباع نشده ، 84/7 گرم چربی ترانس و 2/50 گرم چربی اشباع شده است.

خواص روغن کنجد

1- محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی: روغن کنجد سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند سزامول ، سزامینول و لیگنان است. این ترکیبات آنتی اکسیدانی از تجمع رادیکال های آزاد در سلول ها جلوگیری کرده و بدن را از آسیب سلولی محافظت می کند.

2- دارای خواص ضد التهابی است: یکی دیگر از مزایای منحصر به فرد این روغن خوراکی خواص ضد التهابی آن است. مطالعات نشان می دهد که روغن کنجد تولید نشانگرهای التهابی اکسید نیتریک را کاهش می دهد و مدتهاست که برای درمان عفونت ها ، دندان درد و سایش پوست استفاده می شود.

3- پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی: روغن کنجد همچنین دارای بسیاری از خواص مفید برای قلب است. تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده برای سلامت قلب بسیار مفید است. در حقیقت ، روغن کنجد حاوی 82 درصد اسیدهای چرب اشباع نشده است که به جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.

4. به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک می کند: مطالعات انجام شده بر روی 48 فرد بزرگسال که 4 قاشق غذاخوری روغن کنجد در روز مصرف می کردند ، در مقایسه با افرادی که روغن کنجد مصرف نمی کردند ، LDL کمتری در خون داشتند.

5- برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مفید است: روغن کنجد برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا نیز مفید است. مطالعات نشان می دهد که مصرف روغن کنجد به کاهش اکسیداسیون چربی و افزایش وضعیت آنتی اکسیدانی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا کمک می کند.

6- کنترل قند خون در بیماران دیابتی: روغن کنجد برای بیماران دیابتی نیز مفید است. مطالعات نشان می دهد که مصرف روغن کنجد به کنترل طولانی مدت قند خون کمک می کند و افرادی که از روغن کنجد در رژیم غذایی خود استفاده می کنند ، دارای HbA1c پایین و قند خون سریع تری هستند.

فواید روغن کنجد

7- پیشگیری از پوکی استخوان: آرتروز یکی از شایع ترین بیماری های ارتوپدی است که در اثر ساییدگی و پارگی مفاصل ، آرتروز و آرتروز ایجاد می شود. بیش از 15 درصد افراد در بزرگسالی به این بیماری شایع مبتلا می شوند. نتایج چندین مطالعه نشان داده است که روغن کنجد به دلیل دارا بودن کلسیم ، منیزیم و مس می تواند به بهبود ورم مفاصل کمک کند.

8. کاهش استرس اکسیداتیو: یک مطالعه روی حیوانات روی موش ها نیز نشان داد که استفاده از روغن کنجد می تواند علائم آرتریت را کاهش داده و علائم استرس اکسیداتیو را کاهش دهد.

9- تقویت اعصاب و جلوگیری از افسردگی: روغن کنجد حاوی اسید آمینه ای به نام تیروزین است که ارتباط مستقیمی با فعالیت سروتونین دارد. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که بر روحیه ما تأثیر می گذارد. عدم تعادل آن می تواند منجر به افسردگی و استرس شود. به گفته کارشناسان ، خوردن غذاهایی که به تولید سروتونین کمک می کند به افراد کمک می کند تا احساس مثبت داشته باشند و استرس مزمن را از بین می برد. روغن کنجد نمونه خوبی از این غذا است و خوردن آن برای تقویت اعصاب و جلوگیری از افسردگی توصیه می شود.

10. محل بهبود زخم و سوختگی: استفاده موضعی از روغن کنجد برای ترمیم زخم و سوختگی می تواند به ترمیم بافت های آسیب دیده و افزایش تولید پروتئین کلاژن در ناحیه آسیب دیده کمک کند. از سوی دیگر ، این روغن سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که از پوست در برابر اشعه UV محافظت می کند و یک ضد آفتاب طبیعی برای بدن است.

11- به بستن منافذ پوست کمک می کند: روغن کنجد دارای درجه متوسط ​​تا پایین استافیلوکوکوس اورئوس است. پایگاه داده روغن ها و کره های مختلف را از نظر ویژگی مسدود کننده منافذ رتبه بندی می کند و اندازه روغن ها از صفر تا پنج است.

درجه صفر به این معنی است که روغن منافذ را مسدود نمی کند ، در حالی که درجه پنجم به این معنی است که روغن منافذ را مسدود می کند. طبق مطالعات انجام شده توسط انجمن شیمی دانان ، روغن کنجد تصفیه شده دارای درجه کمدوژنیک و روغن کنجد تصفیه نشده در رتبه سوم قرار دارد.

12- تقویت پوست سر و داشتن موهای براق: روغن کنجد حاوی ویتامین های گروه B ، ویتامین E ، منیزیم ، کلسیم و فسفر است ، مواد مغذی ضروری که مو و پوست سر را تغذیه می کند. بنابراین ، توصیه می شود ماساژ با روغن کنجد برای تقویت پوست سر و داشتن موهای براق و قوی انجام شود.

خواص روغن کنجد

روغن کنجد به دو روش مختلف تولید می شود. به طریقی ، روغن مستقیماً از کنجد استخراج می شود که به آن روغن کنجد می گویند ، اما به طریقی دیگر روغن از آرد کنجد که به آن روغن کنجد می گویند ، استخراج می شود. این دو نوع روغن کنجد علاوه بر تفاوت در روش های تولید ، از نظر طعم و خواص نیز متفاوت است. برای درک کامل تفاوتهای این دو روغن می توانید به مقاله “تفاوت بین روغن کنجد و روغن کنجد” مراجعه کنید.

روغن کنجد تقریباً دارای خواص مشابه روغن کنجد است. به گفته بسیاری از محققان در زمینه طب سنتی و ایرانی که نیاز به مطالعات بالینی بیشتری دارند و نتایج آن ثابت نشده است ، مصرف خوراکی روغن کنجد بهتر از روغن کنجد است و روغن کنجد برای مصارف خارجی مانند بهبود سلامت پوست موثرتر است. مصرف خوراکی آن به دلیل پوست آن باعث ایجاد کبد چرب در انسان می شود.

اخرین حرف

روغن کنجد و روغن کنجد هر دو دارای خواص تغذیه ای زیادی هستند و طبق مطالعات انجام شده تا کنون ، استفاده از هر دو توصیه می شود و هیچ محدودیتی برای استفاده از هر یک وجود ندارد. اما باید مراقب باشید ، هر دوی این روغن ها به درجه حرارت بالا حساس هستند و در دماهای بالا ترکیبات سرطان زا آزاد می کنند (نقطه دود کمی دارند) ، بنابراین نباید از آنها برای سرخ کردن غذا استفاده کرد ، بلکه در پخت و پز معمولی استفاده می شود و مهم نیست. انواع سالاد

گاهی اوقات برخی از مشتریان ممکن است روغن کنجد یا روغن کنجد را به سایر روغنهای گیاهی ارزان تر اضافه کنند ، زیرا به روغن کنجد یا کنجد شبیه هستند. ما روغن کنجد و روغن کنجد را از تولیدکنندگان مشهوری که کیفیت و خلوص آنها ثابت شده است عرضه می کنیم ، بنابراین در مورد کیفیت و خلوص روغن ها مطمئن باشید. ما حتی روغن کنجد را برای آزمایش به آزمایشگاه فرستادیم تا از خالص و خام بودن روغن کنجد اطمینان حاصل شود و در طول این آزمایش کیفیت این روغن ثابت شد. می توانید روغن کنجد را در دورهام خریداری کرده و برگه آزمایش این روغن را مشاهده کنید ، روی پیوند زیر کلیک کنید و این محصول عالی را سفارش دهید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا