آشپزی و تغذیه

خواص عناب خشک و تازه – فواید، عوارض و جدول ارزش غذایی

خواص عناب خشک و تازه: عناب دارای خواص تغذیه ای و دارویی متعددی است. در طب سنتی ایران ، خواص عناب برای سرماخوردگی و تقویت کبد و معده مورد بحث قرار گرفته است. عناب تازه سرشار از ویتامین C و منبع خوبی از برخی مواد معدنی مانند مس ، آهن و پتاسیم است. عناب خشک (به عنوان مثال عناب خشک چینی) حاوی ویتامین C و مواد معدنی بیشتری است. در این مقاله در مورد خواص عناب تازه و خشک صحبت می کنیم و سپس جدول ارزش غذایی عناب تازه و خشک ارائه می شود.


عناب چیست: آشنایی با درخت و میوه عناب

شکل 1. درخت عناب منبع تصویر: anaban.ir

عناب را خرما قرمز چینی نیز می نامند. عناب در حال حاضر در بسیاری از مناطق آسیای غربی و همچنین در چین ، کره و ژاپن به صورت وحشی کشت و رشد می کند. عناب خشک طعم خرما دارد ، بسیار پر انرژی است و حاوی چندین نوع ویتامین ، مواد معدنی و مواد معدنی است.

عناب درختی کوتاه یا متوسط ​​دارد و ارتفاعی در حدود 5 تا 7 متر دارد. درخت عناب یک شاخه ضخیم و خاردار است. درخت عناب به خشکی مقاوم است و می تواند در خاک و خاک نامطلوب زنده بماند.

عناب بسته به نوع آن در اندازه ها و اشکال مختلف وجود دارد. قطر هر میوه حدود 3 تا 6 سانتی متر است. میوه ها در ابتدا پوست سبز دارند ، اما با خشک شدن ، رنگ آنها به قرمز تیره تغییر می کند و در نهایت کمتر خیس می شود و مانند خرما خشک پوسیده می شود. اما حتی عناب خشک بسیار مغذی است و فواید زیادی دارد. عناب تازه و خشک را می توان در بازار یافت. عسل (مثلاً در بیرجند) که از گل درخت عناب گرفته می شود ، رنگ تیره دارد و به راحتی با عسل زرد گرفته شده از شهد گل های دیگر قابل تشخیص است.

شکل 2. عناب تازه منبع تصویر: anabbartar.com

خواص عناب تازه و خشک شده در طب سنتی

از نظر طب سنتی ایران ، عناب ملایم و کمی سرد است. عناب از نظر طب سنتی خواص زیادی دارد و البته مانند هر غذای دیگری نباید بیش از حد مصرف شود ، در غیر این صورت عوارض جانبی به دنبال خواهد داشت (منبع: وب سایت التبیا).

فواید عناب برای کبد ، سرماخوردگی ، دستگاه گوارش و …

  • عناب خواب آور ، اعصاب را آرام کرده و مغز و حافظه را تقویت می کند.
  • عناب در درمان سرماخوردگی و بیماری های ریوی مفید است.
  • برای رفع یبوست و تقویت معده و سیستم ایمنی تجویز می شود.
  • عناب در تنظیم چربی ها ، قند و فشار خون م effectiveثر تلقی می شود.
  • طب سنتی ایرانی عناب را چاق کننده و تقویت کننده معده و کبد می داند.
  • عناب برای مقابله با حساسیت های فصلی ، خارش و کهیر و همچنین برای حفظ جوانی پوست مفید است.

برخی از عوارض عناب در صورت مصرف زیاد

  • مصرف زیاد عناب باعث افزایش ویتامین K در خون و در نتیجه ضخیم شدن خون می شود. بنابراین ، خوردن غذا برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی شود.
  • عناب برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند متورم می شود. افراد سرد مزاج می توانند عناب با کشمش بخورند.
  • به افرادی که از نفخ زیاد ، انگل های روده ای و بلغم رنج می برند توصیه می شود قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.

معرفی مختصر خواص عناب تازه و خشک شده

  • عناب تازه و خشک شده به دلیل ارزش غذایی برای چینی ها بسیار مهم است. عناب حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و مواد معدنی است که برای رشد و سلامت انسان ضروری است.
  • عناب تازه حاوی چندین نوع ویتامین است. در عوض ، عناب خشک حاوی کالری و مواد معدنی بیشتری است.
  • عناب حاوی ماده ای به نام تنیس است. بر اساس برخی مطالعات ، تنیس ضد التهاب ، ضد التهاب ، ضد خونریزی است و می تواند خونریزی غیر طبیعی را متوقف کند.
  • عناب تازه و خشک ، منابع عالی ویتامین C هستند. صد گرم عناب تازه حاوی حدود 69 میلی گرم ویتامین C است که 115 درصد است که بیشتر از مقدار توصیه شده روزانه است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان مهم است که رادیکال های آزاد مضر را از بدن انسان حذف می کند و به التیام زخم ها و ترمیم بافت همبند آسیب دیده کمک می کند.
  • عناب خشک منبع عالی کلسیم و آهن است. آهن جزء هموگلوبین موجود در گلبول های قرمز خون است. کلسیم همچنین یک ماده معدنی است که نقش مهمی در ساخت استخوان ها و دندان ها دارد. همچنین نقش مهمی در کشش ماهیچه ها ، جلوگیری از لخته شدن خون و انتقال پیام های عصبی دارد.
  • ویژگی دیگر عناب تازه و خشک این است که حاوی ویتامین B است. عناب خشک منبع عالی پیریدوکسین (ویتامین B6) ، تیامین ، نیاسین ، پانتوتنیک اسید و ریبوفلاوین است. این ویتامین ها عوامل مهمی در متابولیسم چربی ها ، پروتئین ها و کربوهیدرات ها هستند.
شکل 3. عناب خشک منبع تصویر: anaban.ir

جدول ارزش غذایی و خواص عناب تازه و خشک شده

با مقایسه ارزش غذایی عناب می توان به خواص عناب تازه و خشک نیز پی برد. در این جدول ارزش غذایی 100 گرم عناب تازه خام و 100 گرم عناب خشک چینی ارائه شده است.

ارزش غذایی عناب تازه عناب خشک چینی
انرژی (کیلوکالری) 79 281
کربوهیدرات (گرم) 20.53 72.52
پروتئین (گرم) 1.2 4.72
کل چربی (گرم) 10.2 0،5
کلسترول (میلی گرم) 10 10
فیبر غذایی (گرم) 6
ویتامین ها
نیاسین (میلی گرم) 0.9
B6/پیریدوکسین (میلی گرم) 0.081
B2/ریبوفلاوین (میلی گرم) 0.4
B1/تیامین (میلی گرم) 0.02
ویتامین A (میکروگرم) 2 (معادل 40 واحد)
ویتامین C (میلی گرم) 69 217.6
الکترولیت ها
سدیم (میلی گرم) 21 5
پتاسیم (میلی گرم) 250 217
فلز
کلسیم (میلی گرم) 21 63
مس (میلی گرم) 0.073 0.233
آهن (میلی گرم) 0.48 5.09
منیزیم (میلی گرم) 10
منگنز (میلی گرم) 0.084 31.067
فسفر (میلی گرم) 23 68
روی (میلی گرم) 10.05.2020 0.39

همانطور که مشاهده می شود ، حتی عناب تازه به طور کلی نسبتاً کم ویتامین است اما سرشار از مواد معدنی است. به نظر می رسد عناب خشک چینی حاوی همان ویتامین های کمی نیست ، اما به طور استثنایی چندین برابر ویتامین C است. علاوه بر این ، مواد معدنی و کالری عناب خشک چندین برابر عناب تازه است.


خرید و نگهداری عناب تازه و خشک شده

عناب که تازه چیده می شود ، مانند کشمش در معرض آفتاب قرار می گیرد تا رطوبت را پس از حدود 3 هفته جذب کند و در نهایت خشک می شود. امروزه این کار به روش صنعتی و با استفاده از دستگاه های خشک کن میوه انجام می شود.

عناب تازه باید سبز روشن باشد و خود میوه سفت باشد. عناب خشک قهوه ای مایل به قرمز است و مانند خرمای خشک دارای پوست چروکیده است.

عناب تازه را می توان 3 تا 4 روز در دمای اتاق نگهداری کرد ، اما چند هفته در یخچال نگهداری کرد. عناب خشک است اما مقاوم تر است و در صورت نگهداری در مکان مناسب (خشک و تاریک) تا چند ماه سالم می ماند.


منبع تصویر در ابتدای مقاله: Anabbartar.com


مطالب مرتبط:

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا