آشپزی و تغذیه

خواص گردو برای کبد چرب | آیا گردو برای کبد چرب ضرر دارد؟

کبد چرب غیر الکلی شایع ترین شکل بیماری مزمن کبدی است. وجود چربی در کبد طبیعی است، اما اگر میزان این چربی بیش از 10-5 درصد وزن کل کبد باشد، فرد دچار بیماری کبد چرب می شود. این بیماری در ابتدا علائم خاصی ندارد اما اگر رژیم غذایی و سبک زندگی اصلاح نشود پیشرفت کرده و آسیب بیشتری به کبد وارد می کند.

علل بیماری کبد چرب

علل اصلی بیماری کبد چرب ناشناخته است، اما برخی از عوامل مانند دیابت، چربی خون، فشار خون بالا، کم کاری تیروئید، چاقی و همچنین عدم تغذیه مناسب و استفاده از برخی داروها می تواند باعث بروز این بیماری شود.

روش های درمان کبد چرب

هنوز درمان خاصی برای این بیماری شناسایی نشده است، اما اصلاح سبک زندگی، کاهش وزن و الگوی تغذیه سالم می تواند به کنترل این بیماری کمک کند. مطالعات نشان داده است که مصرف یک رژیم غذایی سالم و سرشار از فیبر، سبزیجات و حبوبات، محدود کردن مصرف غلات ساده مانند برنج، نان سفید و شیرینی ها و همچنین کاهش وزن 5 تا 10 درصدی و افزایش فعالیت بدنی می تواند از این امر پیشگیری و کنترل کند. کمک بیماری

همچنین خوردن برخی غذاها برای کبد بسیار مفید است و می تواند در درمان این بیماری مفید باشد که از مهمترین آنها می توان به گردو، روغن ماهی، آووکادو، روغن زیتون، کلم بروکلی و قهوه اشاره کرد.

خواص گردو برای کبد چرب

1- سرشار از امگا 3

گردو یکی از خوشمزه ترین و در عین حال مغذی ترین مغزها برای بدن است. هر 100 گرم آن حاوی 654 کالری و سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6، مواد معدنی (کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر و روی) و ویتامین های E، C، K و B است. مطالعات نشان می دهد که گردو، به دلیل محتوای بالای اسید لینولنیک یا امگا 3، می تواند به کاهش چربی در سلول های کبد کمک کند.

2- سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی

از سوی دیگر، گردو سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند پلی فنول ها، الاژیک اسید و ویتامین E است. این ترکیبات آنتی اکسیدانی از سلول های کبدی در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می دهد.

3- کمک به عملکرد بهتر کبد

در مطالعه ای بر روی افراد مبتلا به بیماری کبد چرب، افرادی که آجیل به ویژه گردو در رژیم غذایی خود داشتند تست های عملکرد کبدی بهتری نسبت به سایرین داشتند، همچنین استفاده از گردو در این افراد باعث کاهش استئاتوز کبد و التهاب لوبولار و افزایش تعداد آدیپونکتین شد.

4- کنترل سطح چربی خون

مصرف غیر مستقیم گردو می تواند در کنترل بیماری کبد چرب نقش داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که سطوح بالای چربی در خون، به ویژه تری گلیسیرید، می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش دهد. گردو سرشار از امگا 3 است و مصرف منظم آن در رژیم غذایی می تواند کلسترول کل را تا 5 درصد کاهش دهد و تری گلیسیرید و کلسترول لیپوپروتئین کم چگالی را کاهش دهد و به پیشگیری و کنترل بیماری کمک کند.

5- تنظیم قند خون

یکی دیگر از خواص منحصر به فرد گردو کاهش مقاومت به انسولین، بهبود روزه داری و قند خون است. مطالعات نشان می دهد که دیابت و مقاومت به انسولین خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را افزایش می دهد. در نتیجه خوردن گردو با کنترل بهتر قند خون به پیشگیری از این بیماری کمک می کند.

6- تنظیم فشار خون

فشار خون بالا بیماری دیگری است که می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش دهد. مصرف گردو با کمک به کنترل فشار خون به پیشگیری و کنترل این بیماری کمک می کند.

7- بهبود استرس و اضطراب

اضطراب و استرس عواملی هستند که در ایجاد و پیشرفت کبد چرب نقش دارند. مصرف گردو در رژیم غذایی می تواند به کاهش استرس و اضطراب و در نتیجه کنترل این عوارض کمک کند.

تقویم: همه بررسی ها حاکی از آن است که گردو مواد غذایی سالم و باکیفیتی است و انتخاب آن و گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه فواید زیادی دارد و پیشگیری و کنترل کبد چرب یکی از خواص مغذی این آجیل است.

دو نکته مهم در مصرف گردو برای کبد چرب: مصرف زیاد گردو به دلیل انرژی بالای آن ممکن است باعث افزایش وزن و مشکلات مربوط به آن شود. افراد مبتلا به آلرژی غذایی به گردو نیز باید از مصرف آن اجتناب کنند.

اکنون که فواید گردو برای کبد چرب را می دانید، با گنجاندن این ماده مغذی و مفید در رژیم غذایی خود به حفظ سلامت کبد خود کمک کنید. برای خرید گردوی تازه درجه یک مانند مغز گردو درجه یک، مغز گردوی خورشتی و گردو با پوست ایرانی می توانید روی لینک زیر کلیک کنید و پس از مطالعه توضیحات بیشتر در مورد این آجیل، به خرید گردوی دلخواه خود ادامه دهید.

منابع:

ncbi.nlm.nih.gov

Healthline.com

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا